Tesla

Tesla aktien faller efter större förlust än väntat

Publicerat under ,  

Den 22:a februari 2017 så rapporterade Tesla Motors Inc ( TSLA) en större förlust än väntat per aktie för det fjärde kvartalet. Det var trots att man hade öka sin försäljning och intjäning.

Det var aktiens första tapp sedan november 2016, så det var ganska väntat. Aktien föll med 1.4% ner till 273 dollar. Aktien har trots allt ökat med 8.50% under februari och under januari så gick Tesla upp med hela 17.90%.

Teslas förlust per aktie som nu rapporterades låg på $0.69 under fjärde kvartalet. Analytikerna hade räknat med en förlust på $0.43 per aktie, så det blev ett mindre bakslag där. Företagets intäkter hade trots allt ökat med $2.28 biljoner under det fjärde kvartalet. Under samma period 2015 så låg det på $1.21 biljoner.

Tesla skickade ut information till sina aktieägare och berättade att man hade rekordförsäljning på deras Model S och även Model X under det fjärde kvartalet. Man har som mål att leverera runt 50 000 Model S och Model X bilar under första halvåret 2017. Vidare så berättade man även att Model 3 ska börja produceras i juli. Man ska försöka att producera 5000 bilar i veckan innan Q4 2017. Man ska försöka att öka till 10 000 enheter i veckan under 2018.

Tesla står nu inför stora utmaningar. När man väl börjar producera Model 3 så gäller det att man lyckas och tar marknadsandelar. Det är en stor förändring att gå från att producera lyxbilar i en mindre volym till att producera mer vanliga bilar i en betydligt större volym. Lyckas man så kan det bli riktigt bra medan ett bakslag gör att de andra kan hinna ifatt och fånga upp Teslas försprång.

Tesla aktien finns som underliggande tillgång hos de flesta mäklare för binära optioner. Den har förkortningen (TSLA) på amerikanska börsen. Det blir ett spännande år för aktien där mycket kommer att hända. Aktien rör sig väldigt mycket och därför lämpar den sig extra bra för kortare spekulation.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons