Skola

Välkommen till Binäraoptioner.se och vår skola. Här ska förklara så att alla kan förstå hur binära optioner fungerar. Vi kommer även att ha en lite mer avancerad
del där man kan lära sig mer avancerade strategier och tips. Den här skolan kommer att vara ett löpande projekt som aldrig blir helt klart. Vi kommer därför att fylla på med artiklar allt eftersom.

Del 1 – Nybörjarintroduktion

shutterstock_400517803Om du är helt ny på binära optioner och kanske bara sett någon reklam om det och är lite nyfiken så är detta för dig. Det betyder att det är långt kvar innan du kan kalla dig en expert men vi ska hjälpa dig att förstå grunderna.

Ekonomi och binär handel

För att lyckas med binära optioner långsiktigt så är det viktigt att känna till vad som händer i ekonomin. Om du är en handlare som vill utnyttja svängningarna på marknaden när det händer stora saker så är det alltid bra att hålla koll på den ekonomiska kalendern. Saker som kan påverka är om räntan går upp eller ner, hur valutan rör sig och det allmänna ekonomiska klimatet. Därför påverkar även politik handel med binära optioner. Du behöver inte ha rätt varje gång men om du har mer rätt än fel så går det att tjäna pengar.

Förutom kunskap om ekonomi så kan man behöva lite grundläggande trading kunskaper. Det gäller att välja vilken tillgång som man ska handla med och vilken tidsperiod.

iqoption-login

Välja mäklare

Det första steget är helt enkelt att välja mäklare. Man kan surfa runt och läsa på resten av sitt liv men man lär sig snabbast genom att prova. Det kan låta farligt men eftersom en hel del mäklare erbjuder ett demokonto så är det ett bra sätt att komma igång. Vi har tagit IQ Options som exempel och här visar vi hur man lätt kommer igång med ett demokonto.

  1. Först surfar du in på IQ Option och väljer sedan att registrera uppe till höger.
  2. Sedan fyller du i dina uppgifter förnamn, efternamn, e-post och lösenord (det är allt som krävs).
  3. Därefter så väljer du ”Börja handla på ett övningskonto”.
  4. Du får $1000 att prova med och släpps sedan direkt in i plattformen och kan börja handla.
  5. Så enkelt är det och det tar inte mycket mer än en minut att komma igång med ett demokonto.
  6. Om du sedan vill sätta in egna pengar och handla på riktigt så krävs det lite mer uppgifter så klart.
  7. Behandla demopengarna som om det vore dina egna och försök att läsa på under tiden som du lär dig.
  8. Du hittar information om hur du kommer igång under ”För Handlare” och sedan ”Instruktionsvideos”.

Mäklare är viktig och även om vi har IQ Option i vår skola här så kan du välja vilken mäklare som du vill men det är viktigt att du kan få ett demokonto. När man sedan är lite mer erfaren så kan man öppna konto hos flera olika mäklare för att kunna jämföra och handla hos den man gillar bäst.

Del 2 – Strategi och analys

När du väl har kommit igång och gjort dina första trades så kan det vara dags att lära lite om strategi och analys. Du komma att hitta många olika strategier här hos oss på Binäraoptioner.se. I början så gäller det att hitta ett mönster som kommer igen. Genom att tittat på olika grafer och diagram så kan man hitta mönster som går igen och då blir det genast lättare att tjäna pengar på binära optioner. Det finns olika strategier beroende på hur lång tid du väljer. Om du håller din tillgång i 60 sekunder så är det en viss typ av strategier som gäller medan en längre tidshorisont ger helt andra strategier.

Del 3 – Teknisk analys

Nästa steg blir att gå lite mer på djupet. Det är svårt att lyckas långsiktigt med binära optioner om man inte kan teknisk analys. Här använder man sig av historiska priser och data för att hitta mönster. Det här är inte unikt för binära optioner utan det används även för valutahandel och aktier. Vi kan skriva hur mycket som helst om teknisk analys så vi kommer att göra en separat artikelserie om det framöver.

Del 4 – Verktyg

Det finns många verktyg att tillgå när man handlar med binära optioner. De flesta finns inbyggda i plattformen men det gäller vad och hur man ska använda dem. Vi kan börja med en trendindikator som RSI (relative strength index). RSI är en populär signal även när man handlar med aktier. Här kan man se när en viss tillgång är ”överköpt” eller ”översåld”. Det behöver inte alltid betyda någon men det är en signal som kombinerat med andra signaler kan hjälpa oss att göra rätt beslut.

Del 5 – Money management

En sak som många glömmer är att hantera sina pengar. Om man inte har obegränsat med pengar så gäller det att handla och förhålla sig till storleken av plånboken. Välj en summa som du använder för binära optioner. Det är inte rekommenderat att satsa mer än 5 % av plånboken åt gången. Det kallas för fem procents regeln och är en viktig regel att följa. Om du har $500 i din ”binära plånbok” så kan du satsa $25 åt gången. Det gör att du inte riskerar att förlora för mycket på ett trade. Man blir ofta sugen på att frångå regeln när man hittar ett bra trade men det gäller att hålla den och vara disciplinerad. Det kan snarare vara så att man ska gå ner till 3 % kanske om man vill vara ännu lite mer försiktig.

Tips och tricks

Handlare tjänar pengar när det rör sig på marknaden. Därför kan det vara smart att jaga efter volatilitet. När det händer stora saker så brukar även saker som valuta och råvara röra på sig. Det kan vara värt att prova lite kortare options som 60-sekunders optioner när det händer större saker. Så fort resultatet avslöjas så kan man hoppa på en option åt ”rätt” håll. Är man snabb och har läst av vad som kommer att påverkas så kan man dra nytta av detta.

Så ser skolan ut än så länge men denna sida kommer att uppdateras löpande. En sak som man kan vara säker på är att man aldrig blir fullärd. När man känner att man kan allt och börjar bli lite kaxig, då är det farligt. Man bör hela tiden hålla sig uppdaterad och läsa på eftersom saker och ting ändras snabb. Med hjälp av ny teknik så dyker hela tiden nya metoder upp. För att inte hamna på efterkälke så gäller det att läsa på och hålla sig uppdaterad. Som du säkert redan vet vid det här laget så är det viktigt att hålla koll på ekonomin och vad som händer runt om i världen.

 

Show Buttons
Hide Buttons