USD SEK

Skillnaden mellan vanliga och binära optioner

Publicerat under ,  

Vi får ibland frågan vad det är som skiljer vanliga optioner från binära optioner. Binära optioner fungerar ungefär likadant som vanliga optioner där det gäller att förutse om en tillgång ska gå upp eller ner i pris. Om du väljer rätt så vinner du och om du väljer fel så förlorar du insatsen. Skillnaden mellan binära optioner och vanliga optioner ligger i den underliggande tillgången. Binära optioner är tydligare och enklare eftersom du aldrig äger den underliggande tillgången. Du har ingen möjlighet att genomföra affären och köpa eller sälja den underliggande tillgången. Istället så äger du bara optionen. Din vinst baseras på summan som du valde att investera och mäklarens utbetalning. Du har bara två möjliga utgångar på en binära option. Antingen så vinner du eller så förlorar du helt enkelt.

En vanlig option representerar ett kontrakt som ger dig möjligheten att köpa eller sälja en underliggande tillgång. Alla optioner har en löptid och om inte optionen utnyttjas inom den tidsperioden så förfaller den och blir värdelös.

Vad är 60 sekunders binära optioner?

60 sekunders binära optioner är en vanlig binär optioner med väldigt kort löptid (1 minut). Här måste man vara medveten om att risken ökar markant när man väljer en så pass kort tidsperiod som 60 sekunder. Binära optioner är vanligtvis något mer kortsiktiga än vanliga optioner. Det är en snabb bransch där man både kan vinna och förlora pengar snabbt. Vanliga optioner kostar betydligt mer och tar betydligt mer tid i anspråk. När man handlar med vanliga optioner så har man även fler saker att tänka på som att man kanske kommer att få äga den underliggande tillgången. Med binära optioner så slipper du att tänka på ägandet och allt du riskerar är den summan som du satsar.

Flera olika optioner

När det kommer till vanliga traditionella optioner så finns det två typer. Det är ”call” och ”put”. Vi skriver det på engelska eftersom mäklarna brukar använda dessa termer. Call optionen ger dig möjlighet att köpa en aktie till ett visst pris. Put optionen ger dig möjligheten att sälja en aktie till ett visst pris. Sen finns det både en köpare och en säljare till vanliga optioner. Om du är köparen av en vanlig option så har du möjligheten att agera (men du är inte tvungen). Om du känner att det är rätt tidpunkt så kan du lösa ut din option och köpa aktien till det förutbestämda priset. Om du känner att det går åt fel håll så kan du välja att bara låta optionen löpa ut. Då förlorar du bara vad du betalade för själva optionen.

Det är betydligt mer riskfyllt att sälja en vanlig option. Då har du sålt rättigheten till någon annan. Om de väljer att utnyttja optionen så måste du medverka. Här kan man förlora en hel del om man inte har koll på hur allt fungerar.

Som exempel så kan du sälja en put option. Då måste du köpa en viss aktie om säljaren väljer att sälja den. Du får en summa pengar direkt men sedan så sitter du med risken. Om tillgången (aktien) går ner under ett visst pris innan den löper ut så måste du köpa tillgången. Det är ett sätt för en aktieägare att betala för att minska sin egen risk. Du väljer att ta pengarna men du tar även över en del av risken. Låter det krångligt? Det är lite mer att hålla koll på när man handlar med vanliga optioner och då är binära optioner betydligt enklare.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons