Råoljepriset steg kraftigt i Asien

Råoljepriset steg kraftigt i Asien på fredagen efter att Saudiarabiens kung Abdullah nu har dött, en nyckel för amerikanska allierade på diplomati och oljepolitik som väckt frågor om huruvida successionsplan skulle hålla obligationerna i takt och inför en undersökning av Kinas tillverkningsindustrin väntas ange tonen. Först är HSBC China flashtillverkning PMI, som är nära spåras av marknaden, skulle kunna vara en viktig händelse för risksentimentet, detta sker 09:45 lokal tid (0145 GMT). Det finns inte mycket chans att en betydande förbättring i läsningen jämfört med december som föll till en sju månaders lägsta på 49,6. På New York Mercantile Exchange, hoppade råolja för leverans i februari med 2,23% att handla på $47,35 per fat. Över natten, lade West Texas Intermediate oljeterminer till förluster på torsdagen, efter att statistik visat att oljeförbrukningsmaterial i USA steg mer än väntat förra veckan, vilket förvärrar rädslan över ett överflöd i leveranserna. Den amerikanska Energy Information Administration sade i sin veckorapport att amerikanska råoljelagren steg med 10,1 miljoner fat under veckan som slutade den 16 januari, jämfört med förväntningarna på en ökning med 2,7 miljoner fat. Vilket visar att råoljepriset steg kraftigt i Asien.

Råoljepriset steg kraftigt i Asien

Totalt uppgick amerikanska råoljelagren till 397.900.000 fat förra veckan. Rapporten visade också att de totala motorbensinlagren ökade med 0,6 miljoner fat, under förväntningarna för en vinst på 1,3 miljoner, medan destillatlagren minskade med 3,3 miljoner fat. Data kom ut en dag senare än vanligt på grund av måndagens Martin Luther King Day som är en semesterdag i USA. På andra håll, på ICE Futures Exchange i London, gick Brentolja för leverans mars upp med 66 cent, eller 1,34%, att handlas på $48,38 per fat på torsdagen. Tidigare under dagen meddelade Europeiska centralbanken att den skulle inleda en €60 miljarder månatlig obligations köpa program som skulle börja i mars och pågå till september 2016 i ett försök att avvärja hotet om deflation i euroområdet och öka tillväxten. QEs tillkännagivande pressade euron och skickade dollarn högre, som i sin tur tynger dollar råvaror.

Binära Options Tips

Råoljepriset steg kraftigt i Asien och avkastningen på råoljan kommer att vara hög. Hitta en mäklare som kan erbjuda råolja. Råoljan brukar vara ett ganska vanlig binär option som brukar erbjudas hos de allra flesta mäklarna.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons