nationell kryptovaluta

Priset på råolja kan komma att stiga mitt under internationella dispyter

av ·

USA utfärdar nya sanktioner mot ett Venezuela som kämpar för att komma på fötter som en nation igen. Det har nog inte undgått någon att landet befinner sig i en djup kris som har pågått ända sedan 2012, och sedan dess har Amerika utfärdat sanktion efter sanktion mot Venezuela i vad som verkar vara ett direkt försökt att hålla landet i spillror.

Under måndagen den 19e mars utfärdade President Trump den senaste i raden av lagar som inte hjälper krislandet. Venezuela är ett land som är rikt på olja, men för att landets valuta, “Bolivar – (VEF)” har varit så extremt volatil på senare år så har nu Venezuela infört världens första statsbackade kryptovaluta – “Petro” – för att försöka stabilisera priset på olja och landets situation.

Venezuela’s nationella kryptovaluta Petro

Sedan 2012 har Venezuela varit mer eller mindre en katastrofzon. Inflationen är bortom kontroll och bara under 2017 steg inflationen otroliga 2616%. Under detta år 2018 förväntas den totala inflationen, sedan krisen började, nå ofantliga 13 000% och statsskulden ligger på dryga $140 miljarder.nationell kryptovaluta

Det ger en tydlig bild av ett land i kris och Venezuelas President, Nicolas Marudo, hoppas kunna stabilisera läget genom ett försök att stabilisera priset på landets huvudexport – olja. Bolivarns volatilitet har även påverkat priset per fat som Venezuela exporterar, och lösningen på problemet var blockchain teknologi.

Den 3e december 2017 meddelande President Marudo att Venezuela ska utveckla en nationell kryptovaluta vars värde är baserad på landets naturtillgångar. Värdet baseras givetvis mestadels på oljereserna, men även på naturgas, guld, och diamanter.

Den 20e februari 2018 meddelande President Marudo att regeringen har skapat och lanserat kryptovalutan “Petro”. Samma dag publiserade Time.com en nyhet om detta där de säger att anonyma källor bekräftar Rysk inblandning i skapelsen av Petro krypton. Enligt Time var ryska miljardärer och statsmän inblandade i planeringen och skapandet av Petron. Av allt att dömma är det ganska troligt att den informationen stämmer då Ryssland själva är långt gångna i sitt egna projekt om en nationell Crypto Rubel.

Time.com säger vidare att priset på Petron är baserad på regeringens ord. Venezuelas regering uppskattar det totala värdet av de naturtillgångar som ger värde åt Petron, och den uppskattningen får vi lita på. Just nu är det officiella uttalandet att 1 Petro är priset per tunna råolja.

Trump sätter nya sanktioner på Venezuela

Samma dag som President Nicolas Marudo förklarade att Petron (världens första statliga kryptovaluta) hade lanserats utfärdade Amerikas President Trump en verkställande order som förbjuder alla Amerikaner och företag i USA att köpa eller sälja Petron.

Trumps order om att bannlysa Petron är ännu en i en lång rad sanktioner som USA har satt på Venezuela. Den senaste var i augusti 2017 då Trump förbjöd alla transaktioner med värdepapper och obligationer backade av Venezuela.

Samtidigt verkar President Trump smida nya olje-planer för mellanöstern.

Optioner på olja kan påverkas

Priset på råolja har stigit under de senaste dagarna och en av faktorerna sägs vara ett möte i Washington. Saudiarabiens Kronprins Mohammed bin Salman är på besök i USA för att säkra upp investeringar i Hollywood och Las Vegas bland annat. Men han startade visiten i Washington där han höll möten, något som indikerar på att USA är ute efter en ny storleverantör av olja. Detta tolkas av experter som ett taktiskt drag av USA som vill återinsätta sanktioner på Iran som nyligen har fått ny kritik gällande kärnvapenavtalet som Iran gick med på 2015.

Kronprins Mohammed bin Salman tog förra året över en stor del av styrandet av landets ekonomi, oljeproduktionen bland annat. Saudiarabien har redan gjort stora framsteg sedan dess och priset på olja har stigit från $46 USD till runt $64 USD i dagens läge. En rapport från IMF föreslår att det finns än mer att hämta och att Saudiarabien kan uppnå mer.

Dessa händelser har fått oljepriset att stiga lite och många expertanalyser föreslår priset kommer fortsätta stiga ett tag till. Vi föreslår att du gör en egen analys innan du investerar.oljeoptioner online

Långa eller korta optioner på olja?

USA verkar villiga att återinsätta sanktioner på Iran och Saudiarabien är villiga att hjälpa USA att sätta Iran “i klistret”, och det finns fortfarande en väldigt stor efterfråga om olja. Många industrier är beroende av det, inte minst transportindustrin.

Om vi tänker på Optioner och vad som är lång sikt så kommer det finnas en marknad långt längre än de 3 månader som ofta är det längsta kontraktet. Marknaden kommer leva i många år framöver, men världen börjar vända sig mer och mer mot grön energi.

Saudiarabien själva samt en mängd andra nationer investerar stort i naturlig energi (Kina har redan uppnått sina “2020 mål”). Även Rockefeller Brothers Fund (en internationell investeringsgrupp bestående av drygt 160 filantroper från fler än 50 olika länder som har hundratals miljarder i sin fond) har avslutat all investering i oljebolag. Det är en fond som har byggt sin förmögenhet på just olja. Nu investerar de istället $50 miljarder USD till utveckling av grön energi.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons