Microsoft köper LinkedIn

Microsoft har meddelat att de köper LinkedIn för 26,2 miljarder dollar. LinkedIn värderas därmed till 1.624 kr per aktie. Affären har redan godkänts av båda företagen, men det måste fortfarande få rättsliga och andra godkännanden.

LinkedIn är sociala mediesiten för yrkesverksamma och bygger främst på rekryteringsannonser och, i mindre utsträckning, premiumabonnemang för användarna. LinkedIn är aktiv i över 200 länder och har 105 miljoner aktiva användare. De behåller sitt varumärke och produkt, och det kommer att bli en del av Microsofts produkt- och affärssegment. LinkedIns vd Jeff Weiner kommer att rapportera till Satya Nadella.

Idag tillhandahåller  Microsoft endast programvara, men LinkedIn kommer att ge Microsoft en mycket större räckvidd när det gäller sociala nätverkstjänster och professionellt innehåll.

LinkedIn kommer att ge Microsoft en försäljningskanal för att sälja sina produkter, och bolagen ser en stor möjlighet att öka intäkterna genom både abonnemang och riktade annonser. LinkedIn-profiler är tänkta att integreras i Microsofts egna mjukvara som Office-paketet, Skype och Windows.

Värderingen på 1.624 kr per aktier är bara snäppet under var LinkedIn-aktien befann sig i början av februari, strax innan den rasade då bolaget inte gjorde så bra ifrån sig som förväntat.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons