Binära Optioner Licenser

Alla de mäklarna vi recenserar och rekommenderar här på binäraoptioner.se är alla licensierade av antingen Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) eller Maltas Financial Servies Authority (FSA). Om en mäklar innehar en licens från Cypern eller Malta så innebär det även att de måste följa EUs Markets In Financial Instruments Directive (MiFID) och att de är reglerade av Finansinspektionen (FI) i Sverige.

Reglerad handel med finansiella instrument

Handel med binära optioner är alltså reglerad och följer under en mängd olika lagar och regler. Detta innebär att de mäklare som innehar licens är seriösa mäklar som vi kan rekommendera. Du kan fortfarande förlora pengar på en felaktig investering men du kan vara säker på att mäklaren kommer att betala ut vinster när du investerat rätt. De har även rikligt med utbildnings material och ofta erbjuder de även ett s.k. demokonto, där du utan risk att förlora kan prova mäklarens plattform.

Oseriösa mäklare

Det finns oseriösa mäklare och även mäklare som innehar licenser utanför Europa men som vi inte rekommenderar här. Den första och viktigaste informationen du behöver ha om en mäklare är just om de är reglerade eller inte. Det spelar ingen roll om de lovar hög avkastning, bonusar och gratis demokonton är en mäklare inte licensierade, så är det inte en mäklare att lita på.

Varför licenser?

Securities and Exchange Commissions sigil
Securities and Exchange Commissions sigil

2008 mitt under den ekonomiska krisen beslutade Securities and Exchange Commission att binära optioner skulle erbjuds som finansiella instrument med låg riskprofil till private investerare. Under den här tiden var handeln fortfarande på börsen och inte via internet som vi ser idag. Året efter grundades Banc De Binary och började erbjuda handel med binära optioner på nätet.
Detta följdes av att oseriösa mäklare började dyka upp på marknaden. Den här  bidrog till att binära optioner fick ett rykte om sig att vara en bluff eller scam. Att det var oseriöst och att investerare bara blev lurade på pengar. Tyvärr finns det alltid bedragare, inte minst på nätet. Bluff mäklare kan vara mäklare som inte förvarar investerarnas pengar i en separat fond, utan på ett enda konto, vilket gör att man använder kunders pengar för att betala företagets skulder. Det finns inte en oberoende part som kan granska och säkerställa säkerheten hos en oreglerad mäklare. Har du otur kan du förlora både dina insättningar och vinster hos ett bluff mäklare. Som en reaktion emot detta skapades Cypern som första land I EU ett regelverk för handel med binära optioner år 2012.

 

Show Buttons
Hide Buttons