ericsson

Kris: Ericsson rasar!

Publicerat under ,  

http://laurier-optical.com/locations/?wpsl-search-input=B0J Det har varit väldigt skakigt på svenska storföretaget Ericsson den senaste tiden. Efter att intern information om uppsägning och varsel av personal läckt ut har Ericsson stått i centrum och diskuterats flitigt på nätet och i dagspress. Idag kommer ännu en smäll! 

I morse gick företaget ut och varnade för att resultatet för det tredje kvartalet inte skulle nå upp till förväntningarna då försäljningen rasat med hela 14 %. Experter menar att den sviktande försäljningen beror på en rad olika saker, bland annat den stora konkurrensen och skenande tekniken. Ericsson hänger med andra ord helt enkelt inte med i utvecklingen, samtidigt som företagets organisation i sin helhet är instabil. Man menar även att företagets kärnverksamhet har minskat utan att ersättas eller kompenseras. Ledarskapet har även varit en stor fråga, Ericssons VD Hans Vestberg fick sparken efter en svag kvartalsrapport under juni månad. Företaget har ännu inte lyckats producera en permanent lösning och experter menar att detta har haft stor inverkan på den redan skakiga organisationen. Enligt uppgifter ska flera stora och tunga namn har tackat nej till tjänsten som VD vilket försvårar Ericssons position.

Aktien på börsen

När Stockholmsbörsen öppnade under morgonen idag var det med väldigt mörka moln över Ericsson aktien som hade rasat hela 18 %. Även försäljningen inom segmenten Networks har rasat, med hela 19 %. Detta förklaras genom negativa industritrender av företagets tillfälliga VD. Man väntar sig även att denna negativa trend kommer hålla sig och vara så gott som oförändrad under en tid framöver. Tyvärr menar experter att den värsta tiden för Ericsson inte är över än.

Varsel och personal

Den tillfälliga VDn menar att de siffror och sparåtgärden om redan har presenterats kommer att stå kvar. Kostnaderna måste justeras och detta innebär att tusentals anställda kommer att få gå från sina jobb. Det var under föregående vecka som Ericsson presenterade att minst 3 000 arbeten kommer att försvinna. Totalt sett kommer Ericsson att behöva göra besparingar och minska de rörliga kostnaderna med upp emot 63 miljarder kronor. De besparingar som kommer göras inom den svenska sektorn beräknas vara färdiga under första kvartalet 2017. Det innebär att över 3 000 anställda på Ericsson troligtvis kommer få gå redan under jul och nyår.

Framtiden på Ericsson

Hur framtiden kommer se ut för Ericsson kan vi bara spekulera i, men med stora besparingar och varsel av så mycket personal ser det inte ljust ut. Troligtvis är det värsta inte över än och många menar att det kan komma fler bakslag inom den närmaste tiden. Hur aktien kommer påverkas kan vi bara gissa men med tanke på det otroliga ras under morgonen kan vi med ganska stor säkerhet spå att vi väntar ännu värre siffror framöver.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons