Handla binära optioner på nyheter

Publicerat under , ,  

Magic ballDet här är inget för nybörjare direkt men det kan vara skoj att försöka med mindre summor eller demopengar. Du känner säkert till att många nyheter påverkar marknaden och priserna på flera olika tillgångar. Detta går att utnyttja när man handlar med kortsiktiga binära optioner men det gäller att vara försiktig.

Idag så ska vi gräva lite djupare i denna form av trading för att se hur marknaden går att läsa och utnyttja.

Ibland så dyker det upp världsnyheter som att ett krig bryter ut eller att bankerna ska höja räntan kraftigt. Det påverkar många olika tillgångar på olika sätt. Om räntorna stiger i Sverige (eller i något annat land) så kommer rimligtvis även valutan att stärkas. Det tyder på att ekonomin är stark och därför höjer man räntan för att dämpa det hela något.

Det är svårt att veta vad man har att vänta framöver men det kan vara skoj att titta i spåkulan och göra ett försök. Genom att titta i den ekonomiska kalendern så kan man hitta många olika händelser som kommer att påverka de underliggande tillgångarna för binära optioner. Många av mäklarna som du hittar här på binäraoptioner.se erbjuder en ekonomisk kalender helt gratis. Hur gör man för att komma igång då?

Hitta ett intressant trade

Först gäller det som sagt att hitta ett intressant trade. Om du är intresserad av att handla med euro som underliggande tillgång så kan det vara smart att hålla utkik när den Europeiska centralbanken gör ett uttalande eller presenterar siffor. Därefter kan det snabbt svänga och då gäller det att hänga med så att man är på rätt sida.

Håll utkik efter rörelse

När något väl har hänt som du tror påverkar din underliggande tillgång så gäller det att övervaka om det verkligen påverkar på samma sätt som du tror. Sen väljer du put eller call beroende på om tillgången går ner till upp i pris.

Kom ur ditt trade och säkra upp vinsten

Det här är det absolut svåraste momentet för en trader. Att känna när det är rätt tid att dra sig ur ett trade. Att handla med binära optioner kan vara hårt för nerverna men det kan löna sig att inte agera på känsla utan på fakta och kunskap. Om du har handlar med korta binära optioner så rör dig sig ofta om så kort som 30 minuter. Om man väljer en längre tidsperiod så kan det dyka upp andra nyheter som också påverkar tillgången.

Vill du ge dig på och prova att trada med binära optioner så är det alltid rekommenderat att börja med ett demokonto och känna på det innan du satsar egna pengar.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons