Guldpriset föll till en ny fem-årslägsta

Guldpriset föll till en ny fem-årslägsta under europeiska morgontimmarna på fredagen, eftersom data visar att amerikanska arbetslösa fordringar sjönk till den lägsta nivån sedan 1973 och positiva nyheter från Grekland tyngde säker tillflyktsort som metall. På Comex uppdelningen av New York Mercantile Exchange, var guldterminer för augusti leverans nere med 0,96% till $ 1,083.40. Augusti avtalet visade torsdagens session 0,24% högre på $ 1,094.10 per uns. Terminer var sannolikt att hitta stöd på $ 1,045.20 och motstånd på $ 1,204.00, torsdagens högsta. Guldpriset föll efter att US Department of Labor rapporterade på torsdagen att antalet individer som arkiverade för första arbetslösa förmåner under veckan som slutade 18 jul minskade med 26.000 till 255.000 från föregående veckas totalt 281.000. Vilket visar att guldpriset föll till en ny fem-årslägsta.

Guldpriset föll till en ny fem-årslägsta

Analytiker hade väntat första arbetslösa anspråk att minska med 1.000 till 280.000 förra veckan. Guld har varit under stark säljtryck under de senaste månaderna efter spekulation att Fed kommer att höja räntan för första gången på åtta år så snart som i september. Guld, vilket inte ger någonting och kostar pengar att förvara, ses som en mindre attraktiv investering under tider av stigande räntor. Ädelmetall försvagades också efter att en majoritet av grekiska lagstiftare röstade för en andra uppsättning reformer sent på onsdagen, vilket signalerar att förhandlingarna om ett € 86000000000 Europeiska unionens räddningsaktion kan börja. Landet strävar efter en uppgörelse i mitten av nästa månad. De nya åtgärderna omfattar ändringar i grekiska banker och en översyn av rättsväsendet. Grekland hade passerat en första uppsättning åtstramningsåtgärder som infördes genom dess fordringsägare förra veckan. Dessa var en blandning av ekonomiska reformer och budgetnedskärningar som efterfrågas innan bailout samtalen kan fortsätta. På andra håll i metall handeln, sjönk silver terminer för september leverans med 0,98% till $ 14,570 per troy ounce, medan koppar terminer för september leverans halkade ner med 0,17% till $ 2,381 per pund.

Binära Options Tips

Guldpriset föll till en ny fem-årslägsta och vi kan hitta flera binära optioner att handla under dagen för att kunna göra så bra avkastning som möjligt. Välj mellan metallerna och gör lite längre binära optioner för att kunna göra så säker avkastning som möjligt. De flesta metaller kommer att sjunka så därför lär säljoptioner vara de bästa alternativet. Läs mer om guldet här.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons