Guldpriset drog tillbaka något

Guldpriset drog tillbaka något på måndagen, men hölls nära föregående session två-veckors högsta bland pågående oro över Greklands framtid i eurozonen då investerare fortsatte att smälta ett oväntat duvaktigt uttalande från Federal Reserve. På Comex uppdelningen av New York Mercantile Exchange, tappade guld terminer för april leverans med $2,70 eller 0,23%, att handlas på $1,181.90 per uns under europeiska morgontimmarna. Priserna hålls i ett intervall mellan $1,178.70 och $1,186.60. Futures var sannolikt att hitta stöd vid $1,144.90, den lägsta från den 18 mars, och motsånd vid $1,200.00, den högsta sedan den 6 mars. På fredagen rörde guld $1,187.40, högsta sedan den 6 mars innan den slutade på $1,184.60, upp $15,60, eller 1,33%, eftersom den amerikanska dollarn föll efter att Federal Reserve projiceras en långsammare takt i räntehöjningarna. Den amerikanska dollar index, som mäter dollarns styrka mot en handelsvägd korg av sex större valutor, handlas till 98,11 tidigt på måndagen, upp med 0,05%. Indexet slutade förra veckan ned 2,53%, den största veckovisa förlusten sedan oktober 2011. Dollarns svaghet gynnar oftast guldet, eftersom den främjar metallen som alternativ tillgång och gör dollarn för råvaror billigare för innehavare av andra valutor. Dollarns förluster kom efter att Federal Reserve sänkte sina prognoser för tillväxt och inflation och sänkte sina ränteprognoser, vilket fick investerare att trycka tillbaka förväntningar på tidpunkten och takten för framtida räntehöjningar. Och i och med det så ser vi att guldpriset drog tillbaka något.

Guldpriset drog tillbaka något

En försening i att höja räntan skulle ses som hausse för guld, eftersom det minskar den relativa kostnaden för att handla på metallen, som inte erbjuder investerare någon liknande garanterade utbetalningar. Guld föll till ett fyra månaders lägsta på $1,141.60 den 17 mars och det kan visa sig att Fed kommer att börja höja priserna redan i juni. Investerare inväntar mot tisdagens amerikanska inflationsrapport efter att Feds ordförande Janet Yellen varnade förra veckan att den starkare dollarn kommer att pressa ned inflationen. Samtidigt var euron lite förändrad mot dollarn inför ett möte mellan Greklands premiärminister Alexis Tsipras och Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Berlin senare på måndagen. Mötet kommer mitt under pågående oro över Greklands framtid i eurozonen. På måndagen kommer också Europeiska centralbankens ordförande Mario Draghi att framträda inför Europaparlamentets utskott i och med situationen i Grekland sannolikt att vara högt upp på dagordningen. Samtidigt sjönk silver för leverans i maj med 21,0 cent, eller 1,24%, att handla på $16,67 per troy ounce. Silvers terminskontrakt i maj sköt i höjden till $1,25 eller 8,96%, förra veckan, den första veckovisa vinsten på tre veckor. På andra ställen på Comex, avancerade koppar för leverans i maj med 1,1 cent, eller 0,4%, för att handlas till $2,772 per pund. Priserna slog en intraday topp på $2,799 per pund, den högsta sedan den 5 januari trots spekulationer på att efterfrågan på industriella metaller kommer att öka till följd av ackommoderande centralbankspolitik i USA, Europa och Kina.

Binära Options Tips

Guldpriset drog tillbaka något och dagen bjuder på bra investeringar på guldet och andra metaller. Säljoptioner på guldet kommer att ge bra avkastning. Se till att handla lite kortare optioner för att lättast kunna avvärja förluster.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons