Guld gick lägre på tisdagen

Guld gick lägre på tisdagen, efter rykten om en eventuell förlängning på sex månader angående Greklands skuld. På Comex uppdelningen av New York Mercantile Exchange, doppade guld terminer för aprils leverans med $4,20 eller 0,34%, att handlas på $1,237.30 per uns under amerikanska morgontimmarna. Priserna hålls i ett intervall mellan $1,233.60 och $1,245.80. Igår, plockade guld upp $6,90 eller 0,56%, för att regleras på $1,241.50. Futures var sannolikt att hitta stöd vid $1,228.20, den lägsta från den 6 februari och motstånd på $1,269.00, den högsta från 6 februari. Även på Comex, sjönk silver terminer för leverans mars med 14,5 cent, eller 0,85%, att handlas på $16,92 per troy ounce. Silver samlade 37.6 cent, eller 2,25%, på måndagen för att sluta på $17,07. Guld drabbades av de lägsta nivåerna av sessionen efter rykten kommit fram att Europeiska kommissionen skulle kunna föreslå en förlängning med sex månader för Greklands räddningspaket, vilket skulle avslutas den 28 februari. Atens viktigaste aktieindex samlade nästan 7%, medan avkastningen på grekiska 10-åriga obligationer föll kraftigt för att handlas under 11% -nivån. I och med Greklands fortsatta problem så visar rapporter att guld gick lägre på tisdagen.

Guld gick lägre på tisdagen

Priserna var något högre tidigare under dagen efter bland annat oron över Greklands framtid i eurozonen då förhandlingarna med Europeiska unionen över landets skuld och bailout fortsatte. Samtidigt växaer möjligheten på en tidigare Federal Reserve räntehöjning som också de vägde in, efter förra veckans robusta amerikanska sysselsättningsrapport, som sågar marknadsaktörer att lägga fram förväntningarna för första räntehöjning till juni. Förväntningar om högre låneräntor framöver anses baisse för guld, då den ädla metallen kämpar för att konkurrera med avkastningsbärande tillgångar när priserna är på uppgång. På andra håll i metallhandeln, sjönk koppar för leverans i mars med 2,8 cent, eller 1,09%, att handlas på $2,553 per pund, efter statistik visat att inflationen i Kina sjönk till den lägsta nivån på fem år, och gav mer oro över en avmattning i världens näst största ekonomi. En statlig rapport som släpptes tidigare visade att den kinesiska inflationen för januari sjönk till 0,8%, den lägsta sedan november 2009 från 1,5% i december. Producentprisindex sjönk med en mer än väntat 4,3% förra månaden, vilket ger beslutsfattare i Peking mer utrymme att lätta på penningpolitiken. Kinas centralbank sänkte bankernas kassakravskvoter förra veckan i ett försök att öka utlåningen och sporra den ekonomiska aktiviteten. Den asiatiska nationen är världens största kopparkonsument och står för nästan 40% av världskonsumtionen i fjol.

Binära Options Tips

Guld gick lägre på tisdagen och kommer att fortsätta sjunka tills något annat händer. Tillgången kommer att ge bra avkastning under dagen och försök att hitta en mäklare som erbjuder hög avkastning på den binära optionen.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons