First North Stockholm växer

First North fortsätter att växa. Och trots ett omväxlande första halvår på världens aktiemarknader har majoriteten av årets nykomlingar fått en bra start på karriären som listade bolag.

Det har varit dramatiskt på aktiemarknaden under det första halvåret. Stockholmsbörsen har backat med 6 procent. Men detta verkar inte ha påverkat noteringsklimatet nämnvärt då 50 nya bolag har noterats på Nasdaqs nordiska marknader under 2016.

Bäst har det gått för marknadsföringsbolaget The Marketing Group som stigit med 193 procent.Bolaget köpte upp WBB Group för 7 miljoner euro vilket fick aktien att stiga med drygt 20 procent.

Näst bäst har  elbilsföretaget Clean Motion gått, som mest 166 procent under de första dagarnas handel. Efter raketpremiären sjönk kursen tillbaka något och Clean Motion-aktien är nu upp omkring 90 procent.

Clean Motions utvecklar resurseffektiva fordonslösningar och bolagets första produkt är ett trehjuligt lättviktsfordon döpt till Zbee.

Spelutvecklaren Paradox Interactive, är kanske årets mest uppmärksammade notering, med tanke på att en dryg månad efter premiären har aktien stigit med omkring 57 procent.

 

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons