stockmarket

Extra koll: Börsen idag

Publicerat under  

USA – Börsen

Senast idag rapporterar svenska Dagens Industri att de amerikanska börserna ser ut att locka köpare igen. Den senaste tiden har de kantats av oroligheter till följd av en smärre bankoro i landet men nu visar fredagshandeln alltså plus.

Detta har haft en positiv inverkan på de amerikanska börserna. Under fredagen visade så väl Dow Jones som Nasdaq en mild uppåt trend på 0.7% respektive 0.4%. Den positiva trenden tros dock även stå i direkt samband med att Deutsche Bank klättrade imponerande 5% i Frankfurt.

Sverige – Börsen

Svenska investerare har det senaste året kunna följa aktien Sobi som trillat riktigt tungt sedan årsskiftet, hela 30%. Enligt DI.se experter är detta dock en aktie som svenska sparare bör hålla hårt i då de spås få en positiv trend under kommande år med goda kassaflöden. Experterna förklarar Sobis fall som ett resultat av ett hypat köprykte som senare ska ha nekats. När den uppvändande trenden kommer ta vid kan vi dock bara spekulera i.

Det är dock inte bara Stockholmsbörsen som visar en negativ trend, även de svenska storbankerna går med förlust: Nordea; -1.9%, SEB; -1.8% och Swedbank och Handelsbanken; -1.5%.

Svenska klädjätten H&M har visat ett fall på ca -1.0% och förklarar den negativa siffran med att höstförsäljningen inte riktigt kommit gång än till följd av det extremt varma klimatet vi har upplevt under september månad.

Summering

Överlag kan man med andra ord konstatera att det inte varit någon bra vecka för de svenska stor-aktierna. Börsen i USA har däremot visat en per positiv trend och vi väntar med spänning på nästa veckas siffror. Denna höst kommer kantas av en rad intressanta händelser som troligtvis kommer sätta sina spår på marknader runt om i världen, bland annat det Amerikanska valet. Hur siffrorna kommer se ut i samband med och efter valet kan vi bara spekulera i men experterna och viskar om en stor påverkan. Ser vi rent historiskt sett så har de Amerikanska valen alltid haft en stor inverkan på resten av världen, så väl ekonomiskt som socialt.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons