Euron gick ner lite gentemot dollarn

Euron gick ner lite gentemot dollarn på torsdagen då investerare fortfarande inväntar för att följa utvecklingen i Greklands räddningsaktion samtal. EUR / USD lättade till med 1,11879, från 1,1203 sent på onsdagen. Samtal mellan Grekland och dess fordringsägare förblev resultatlösa, eftersom diskussionerna fortsatte under de senaste föreslagna reformerna från Greklands långivare och Greklands motförslag. Tiden rinner ut för den grekiska regeringen att säkra ett avtal för att få ut extra medel inför den annalkande deadlinen för en €1600000000 återbetalning till Internationella valutafonden den 30 juni. Om Grekland missar betalningen riskerar det att gå in i standard, vilket kan utlösa landets utträde ur euroområdet. Vilket visar att euron gick ner lite gentemot dollarn.

Euron gick ner lite gentemot dollarn

Euron var svagare mot yenen, med EUR / JPY ned med 0,25% till 138,43 från 138,76 sent på onsdagen. Dollarn var också svagare mot yenen, med USD / JPY som gled ner med 0,2% till 123,59. De amerikanska uppgifterna på torsdagen visade att konsumtionen steg till den högsta nivån på nästan sex år i maj och underströk förväntningar på högre räntor i år. Commerce Department sade att personliga utgifter hoppade upp med 0,9% förra månaden, jämfört med förväntningarna på en ökning med 0,7%. En annan rapport visade att antalet personer som arbetslöshetsfördelar i USA förra veckan ökade något, men var fortfarande kvar på nivåer förenliga med arbetsmarknaden. Antalet personer som ansökte om arbetslöshetsfördelar i den vecka som slutade 20 juni ökade med 3.000 till 271 tusen sade Labor Department. Ekonomer hade väntat en ökning med 4.000. Rapporten kom en dag efter en rapport som visade att en nedgång i USA:s första kvartalet var tillväxten inte så allvarlig som ursprungligen beräknades. Commerce Department sade att ekonomin krympte i en årstakt på 0,2% under de tre månaderna fram till mars, lägre än den ursprungliga uppskattningen på en 0,7% nedgång vilket rapporterades förra månaden. Den amerikanska dollar index, som mäter dollarns styrka mot en handelsvägd korg av sex större valutor, var lite förändrat på 95,37.

Binära Options Tips

Euron gick ner lite gentemot dollarn och dagen kommer att bjuda på en del avkastningar, dock så skall försiktighet lämpas då det är viktigt vilket par du väljer. EUR / USD eller USD / YEN kan användas men se till att handla säljoptioner på dessa. Läs mer om Grekland här.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons