Dollarn höll stadigt mot en korg av andra stora valutor

Dollarn höll stadigt mot en korg av andra stora valutor på måndagen, då pågående osäkerhet om utfallet av de grekiska skuldsamtalen fortsatte att dominera sentimentet och investerare inväntade kommande uppgifter om amerikanska befintliga husförsäljningar. Dollarn kom under press efter att Federal Reserves ränteuttalande förra veckan härdat förväntningarna på en räntehöjning senare i år. Fed sänkte både den amerikanska tillväxtprognosen och dess ränteprognoser, vilket fick investerare att trycka tillbaka förväntningarna om tidpunkten för en första räntehöjning. Feds ordförande Janet Yellen sade att centralbanken ville se ”mer avgörande bevis” för en hållbar tillväxt med att höja priserna, men erkände att ekonomin har ”utökat måttligt” efter ett svagt första kvartal. Det amerikanska dollar index, som mäter dollarns styrka mot en korg av sex större valutor, var stabil på 93,34. EUR / USD ligger kvar på 1,1348 efter att Grekland lagt fram ett nytt paket med ekonomiska reformer på söndagskväll, vilket tyder på att de är beredda att göra eftergifter för att bryta det dödläge som innebär att de kan låsa upp €7200000000 i fonder. Detta visar att dollarn höll stadigt mot en korg av andra stora valutor.

Dollarn höll stadigt mot en korg av andra stora valutor

Greklands nuvarande räddningsaktion kommer att löpa ut i slutet av denna månad, då de också måste betala €1600000000 till Internationella valutafonden. Ett krav som kan göra att Grekland är tvungna att dra sig ur eurosamarbetet. Greklands premiärminister Alexis Tsipras kommer att föra samtal med representanter från IMF, Europeiska centralbanken och Eurogruppen av finansministrar senare på dagen, inför ett blixtinkallat toppmöte med EU:s ledare. Om inget avtal nås kan Grekland behöva införa kapitalkontroller på tisdagen för att hejda en monterings kris i banksektorn efter uttag på bankerna överträffat en miljard euro per dag i slutet av förra veckan. Pundet var lägre, med GBP / USD ner på 0,40% till 1,5824. På andra håll, var dollarn starkare mot yenen och den schweiziska francen, med USD / JPY upp 0,39% till 123,18 och USD / CHF som la till 0,10% till 0,9183. Den australiska dollarn var stabil, med AUD / USD till 0,7766, medan NZD / USD föll med 0,32% för att handla på 0,6887. USD / CAD gled ner med 0,35% till 1,2224.

Binära Options Tips

Dollarn höll stadigt mot en korg av andra stora valutor och dagen bjuder på väldigt bra avkastningar. Längre binära optioner på US dollar kommer att tjäna ihop en del pengar. Läs här om US dollar tappade förra veckan./a>.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons