Snapchat graf

Det går bra för SnapChat

Publicerat under ,  

Om du inte har hängt med så börsnoterades Snapchat i början av denna månad. Den första dagen så gick aktien (SNAP) upp med hela 44 % men nu har den stabiliserat sig något. Det här är goda nyheter för oss som sysslar med binära optioner och gillar svängningar.

Hur reagerade marknaden till Snapchat IPOn?

När Snapchat väl noterades så fick bolaget ett värde på hela 33 biljoner USD. Det är tre gånger så mycket som Twitter. Snapchat har bra med intäkter ($404.5m mellan 2015 och 2016). Trots det så gick man med förlust med $514m under 2016. Det kostar att bygga upp något och här har man investerat mycket pengar i den egna verksamheten.

Innan Snap blev noterat på börsen så var aktierna värda ungefär $17. När aktien stängde på den första dagen så handlades aktien på $24. Det är snabba pengar för alla som spekulerade i att aktien skulle gå upp. Kan man lära sig något av det här? Det gäller att göra sin hemläxa när det är större noteringar på gång. Det går ofta att förutse vad som kommer att hända och då kan det vara bra att köpa på sin binära optioner eller rena aktier om möjligt.

Vad är Snapchat?

Snapchat är en mobilapp som lanserades 2011. Det är över 160 miljoner människor som använder appen varje dag. Man har till och med lagt in en begränsning på hur länge man får titta på bilder och videor.

Under de senaste åren så har Snapchat vuxit markant. 2013 så försökte Mark Zuckenberg och Facebook att köpa upp Snapchat för 3 biljoner USD men det gick inte vägen. Även om Facebook inte är en direkt konkurrent till Snapchat så kan man förstå att de är lite rädda.

Frågan som vi nu ställer oss är om Snapchat kommer att fortsätta att öka? Kursen har stabiliserats något sedan noteringen och ligger nu på 23 USD. Frågan är hur mycket mer man kan växa och om det går att tjäna mer pengar på det man redan har. Kortsiktigt så är det svårt att se någon trigger i närtid men på lite längre sikt så kan det nog gå bra. Som alltid så gäller det att vara försiktig med teknikaktier där marknaden förändras väldigt snabbt. Här kan det löna sig att vara lite mer kortsiktig. Vi kommer att hålla ögonen på framtida större noteringar och skriva om de som vi tycker känns bra.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons