Binära Optioner Bluff

Bakgrunden till handel med binära optioner gå så långt som 40 år tillbaka. Redan i början på 1970-talet kunde man handla med binära optioner over-the-counter (OTC). Det var då stora företag började handla aktier och detta skedde på plats mellan köpare och säljare. Formen var In the money eller Out of the money och det fanns ingen som helt reglering för detta.

1973 grundades Chicago Board of Trade Chicago Board Options Exchange och införde regler för handeln med optioner. Snart började fler och fler marknadsplatser att dyka upp. Även om det fanns regler så var handeln med binära optioner inte reglerad av börs. Det var en komplex marknad och inte alltid lätt att hitta lämpliga köpobjekt.

stockmarketcorruption

Internet, bedragare och bluffmäklare

2008 mitt under den ekonomiska krisen beslutade Securities and Exchange Commission att binära optioner skulle erbjuds som finansiella instrument med låg riskprofil till private investerare. Under den här tiden var handeln fortfarande på börsen och inte via internet som vi ser idag. Året efter grundades Banc De Binary och började erbjuda handel med binära optioner på nätet.

Detta följdes av att oseriösa mäklare började dyka upp på marknaden. De kunde till exempel röra sig om företag som inte hade investerarnas pengar i en separat fond, så om det gick dåligt för mäklaren tog man bara sina kunders pengar för att betala sina skulder. Naturligtvis fanns det även rena bluffmäklare och bedragare som det alltid gör på internet.

Dåligt rykte föranleder licenser

Den här  bidrog till att binära optioner fick ett rykte om sig att vara en bluff eller scam. Att det var oseriöst och att investerare bara blev lurade på pengar. Tyvärr var en del av detta sant. Som en reaktion emot detta skapades Cypern som första land I EU ett regelverk för handel med binära optioner år 2012. Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) . De plattformar för handel med binära optioner som var aktiva i Cypern fick sex månader på sig att skicka in en licensansökan till CySEC. Eftersom Cypern är ett EU land så måste de även följa EU:s direktiv om marknader för finansiella instrument (MiFID). Året efter 2013 reglerade Malta handeln med binära optioner, vilket bland annat innebär att handelsplattformar på Malta måste uppfylla krav uppställda av Maltas finansinspektion och MiFID.

Framtiden för binära optioner

Det sker en ständig utveckling av binära optioner som finansiella instrument. Nu kan handlare handla binära optioner med bättre garanti för säkerhet. Alla seriösa mäklare erbjuder handel i mobile. Nyare optionskontrakt är under utveckling. Automatiserad handel börjar få fäste på marknaden. Vi kan vänta fler positiva förändringar under de kommande åren.

Varning för oseriösa eller bluff mäklare

Således bör du ALLTID handla på en plattform som har licens och allra helst är reglerad av Cypern eller Malta och därmed även EU. Det betyder såklart inte att du fortfarande tar en risk och kan förlora på dina investeringar men du har att göra med seriösa och licensierade mäklare, dessa erbjuder även ofta ett demokonto för nybörjare att börja lära sig hur handel med binära optioner funkar. Du får handla för virtuell valuta och tar därmed igen risk att förlora dina pengar. När du har blivit varm I kläderna kan du sen börja investera på riktigt. Seriösa mäklare har även gått om utbildningsmaterial så som e-böcker, webinars, kurser på youtube och liknade.

Show Buttons
Hide Buttons