Binära Optioner Sverige

Våra favoritmäklare

Mäklare

Köpbelopp

Min. insättning

Utbetalning

Länkar

$10 - $2000

€50

90%

€24 - €200k

€250

89%

€1 - €5000

€10

91%

Handel med binära optioner har vuxit den senaste tiden och ändå är detta ett relativt nytt koncept i Sverige. Fyra av de fem mäklarna som vi har recenserat på binäraoptioner.se har en svensk plattform och en av dem erbjuder kundtjänst på svenska. Sverige är ett litet land och en liten marknad, vilket gör att de flesta mäklarna inte svensktalande kundtjänst i dagsläget.

Intresset för ”binary options” har växt de senaste åren inte bara i Europa utan även i Sverige. Den största anledningen till detta är att det sedan 2009 finns mäklare som är licensierade och reglerade i Europa och står under insyn av Finansinspektionen i Sverige. Det betyder att investerare kan handla med binära optioner utan att behöva oroa sig för att de ska bli lurade av bluffmäklare eller nätbedragare.

swedenDen andra anledningen är såklart att det är väldigt roligt och spännande. Med en kombination av skicklighet och tur kan du faktiskt tjäna en rejäl slant på handel med binära optioner, vilket lockar många nya investerare till marknaden. När du vill handla med binära optioner väljer du ut en underliggande tillgång, till exempel en aktie eller valuta, och spekulerar om dess kurs kommer att falla eller gå upp under den löptid du väljer. Om du gissat rätt får du tillbaka allt du har satsat och lika mycket till, bortsett från den procent mäklaren tar. Du kan välj att handla med aktier, råvaror, index eller olika valutapar. I och med att det blir fler och fler Svenskar som handlar så tror vi att mäklarna kommer att följa den utvecklingen och erbjuda kundtjänst och rådgivning på Svenska, istället för som idag på engelska.

Svensk mäklare

En helsvensk mäklare kommer även att öppna för handel under hösten 2016. Skilling heter företaget som kommer att driva två olika plattformar. Skilling Pro för FX trejding och en plattform för binära optioner som vi tror kommer att heta Skilling kort och gott. De har licens på Malta och regleras av Maltas Financial Servies Authority (FSA) samt EU:s Markets In Financial Instruments Directive (MiFID).

Skilling kommer först att lanseras i Sverige och Norge och naturligtvis erbjuda hela sin plattform och kundtjänst på dessa språk. Vi tror och hoppas att många svenska investerare kommer att vilja bedriva sin handel med binära optioner hos Skilling då det upplevs som säkrare  att handla på en helsvensk plattform.

Vi har ännu inte fått reda på vilka typer av optioner eller vilket utbud av tillgångar de kommer att erbjuda men återkommer så fort vi vet mer. På binäraoptioner.se så tycker vi förstås att det är extra kul med en svensk mäklare och välkomnar dem på marknaden.

Plattformar på Svenska

Så för dig som är ny och vill lära dig mer, så har flera seriösa och licensierade mäklare sin plattform för binära optioner på svenska. Även mycket av utbildningsmaterialet är anpassat för Sverige som marknad.

Med tanke på att Sverige är det land i världen som är bäst på engelska som andra språk så utgår vi från att de som är intresserade och faktiskt sysslar med handel med finansiella instrument behärskar engelska så pass bra att det inte ska vara något problem att använda sig av en engelskspråkig plattform eller prata med en engelsk kundtjänst. Tyvärr så erbjuder inte Avanza och Nordnet handel med binära optioner i dagsläget men det kommer kanske framöver.

Binära optioner och svensk skattelagstiftning

Vinster från optionshandel beskattas som kapitalvinstskatt på 30%. Du ska enligt skatteverket redovisa dina vinster. När du handlar med binära optioner inte bara kommer att vinna utan även förlora då och då. Du kan alltså göra fullt avdrag för de förluster du har gjort under dina investeringar. Så i slutändan så blir din skatt inte fullt 30% och du kommer att kunna tjäna en förhoppningsvis vacker slant. Du kan läsa mer om binära optioner och skatt här.

Show Buttons
Hide Buttons