USD

Aktier och terminer upp inför Columbus Day i USA

Publicerat under ,  

Amerikanska terminer var upp i inledningen av måndagen, även om bond-marknaden var stängd. S&P 500 terminerna gick upp med 3 punkter och Dow Jones terminerna gick upp med 34 punkter. Det motsvarar ungefär 0.15 % och är en mycket blygsam uppgång. Lugnet råder borta i USA och det kommer nog inte att hända så mycket idag.

Om vi tittar på enskilda aktier som det ibland går att spekulera i med hjälp av binära optioner så var how to buy Lyrica online MannKind Corp upp med hela 4.73 % i inledningen. Läkemedelsbolaget http://smartmedia.com.au/aokouwl/info_upImg.asp?fileMode=editor Flexion Theraptc (FLXN) var upp med 4.61% i den tidiga handeln. Den aktien drar mycket på nyheten om att FDA godkände deras smärtlindrande medicin.

Vi brukar titta på buy discount Maxalt line Tesla aktien (TSLA) och idag är inget undantag. Den föll med 1.36 % inledningsvis då man nyligen gick ut med nyheten att lastbilarna skulle bli försenade. Model 3 tar mycket resurser just nu och därför var man tvungen att lämna lastbilarna åt sidan så länge. Tesla aktien är intressant eftersom det händer mycket i det bolaget och varje månad kommer det uppdateringar. Risken är väldigt hög i den aktien men även avkastningen om det går vägen.

Annars så kommer den måndag att vara en ganska tråkig dag på börserna i USA. Det är rencontre avec le mal film Columbus Day och många är lediga. Klockan 16:00 så kan vi se fram mot statistik (Employment Trends) som brukar kunna påverka en hel del.

Om vi tittar på Europa så har det varit en ganska lugn måndag även här. Dags är upp med blygsamma 0.03% medan Euro Stoxx 50 är upp med 0.17%. OMX är upp med 0.20 % och vi får se om det står sig hela dagen ut.

Tittar vi på råvarorna så är guldterminerna upp med 0.84% och oljan är upp 0.15%. Oljan börjar att stabilisera sig på runt $50 per fat nu och det är fortfarande lågt. Det märker man inte minst när man tankar här i Sverige att priserna är förhållandevis låga om man tänker på skattehöjningarna som har gjorts.

Om vi tittar på valutor så har den amerikanska dollarn tappat mot flera andra valutor. Den svenska kronan är fortfarande svag mot eur. En Euro kostar 9.5298 kr just nu och det är i toppen av spannet även om den har varit uppe och nosat på 10 kronor under förra året.

Det var allt vi hade att bjuda på denna måndag och vi kommer att köra dessa marknadsuppdateringar då och då. Det händer mycket nu och det råder stor osäkerhet kring Brexit och hur det ska se ut. Det finns även möjlighet att vi får se ett nyval i Storbritannien och då blir det turbulent på valutamarknaden. Det man främst bör hålla kolla på är pundet så klart och här kan det gå snabbt. Utnyttjar man svängningarna på rätt sätt så finns det stora möjligheter.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Show Buttons
Hide Buttons